תפריט

מדריך לבחירת עו”ד לתביעת פיצויים לנפגעי תאונת דרכים

תמונת נושא עבור: מדריך לבחירת עו”ד לתביעת פיצויים לנפגעי תאונת דרכים

עברתם תאונת דרכים, ולעתים זהו אירוע הכרוך בפגיעה גופנית ורגשית, שלא קל להשתקם ממנה. על מנת לסייע לכם בתהליך השיקום קבעה המדינה כי נפגעי תאונות דרכים זכאים למספר זכויות מגופים שונים: חברות ביטוח, קופות חולים, ביטוח לאומי וכדומה. למרבה הצער מימושן של זכויות אלו, אינו נעשה באופן אוטומטי אלא מצריך הליך בירוקרטי – משפטי הכרוך פעמים רבות גם במשא מתן, עימות ולעתים אף פנייה לבתי המשפט. בהתאם, אחד הצעדים המומלצים לנפגעי תאונות דרכים הוא להסתייע בייעוץ משפטי מקצועי ולפנות לעורך דין בעל ניסיון והתמחות בתחום תאונות דרכים.

כיצד בוחרים באופן מושכל לאיזה עורך דין לפנות? 

כדאי לדעת כי הבחירה בעורך דין מסוים יכולה להיות בעלת משמעות קריטית למימוש מלוא הזכויות המגיעות לכם כנפגעי תאונת דרכים, ובפרט לגבי השורה התחתונה – סכום הפיצויים שתקבלו מחברת הביטוח. במאמר זה נציג מספר טיפים ודגשים אשר יסייעו לכם בבחירת עורך דין המתאים לכם.

מדוע יש צורך בייעוץ משפטי?

אדם שנפגע בתאונת דרכים זכאי לפיצויים ותשלומים שונים מגופים שונים: חברות הביטוח, קופת החולים והביטוח הלאומי. מטבע הדברים, גופים אלו פועלים בהתאם לשיקולים שונים ואינם ממהרים להיענות לכל תביעה לפיצויים או תגמולים או החזרים, שמוגשת להם. בנוגע לתביעות שכאלה יכולים הגופים לחלוק על עצם ההגדרה של האירוע בו הייתם מעורבים כתאונת דרכים, לחלוק על עצם זכאותכם לפיצויים, לחלוק על טענותיכם לגבי הנזק הרפואי שנגרם לכם או על הקשר בין נזק זה ובין תאונת דרכים. כל מחלוקת שכזו יכולה להיות בעלת משמעות של אלפי ועשרות אלפי ש”ח בכספים המגיעים לכם.

חשוב לדעת, מרגע התאונה עצמה, הפעולות שתבצעו והמידע שתמסרו למשטרה, לחוקר חברת הביטוח ואפילו לרופא המטפל, יכולים להיות בעלי השפעה דרמטית על יכולתכם לקבל פיצוי על מלוא הפגיעה שנגרמה לכם בתאונה. אפילו פרט קטן בעדות שלכם יכול לקבוע בסופו של דבר את סכום הפיצוי שתקבלו. בהתחשב בטראומה ובטלטלה הרגשית הנלוות לא פעם לתאונת דרכים, ניסוח מדויק ומוקפד של מידע אינה פעולה קלה לביצוע. מסיבה זו ומכל הסיבות המצוינות לעיל, מומלץ וכדאי ביותר להקדים ולהתייעץ עם עורך דין בעל התמחות בתחום תאונות דרכים, אפילו במהלך הטיפול הרפואי בבית החולים, באם המצב הרפואי מאפשר זאת כמובן.

 

אז, באיזה עורך דין לבחור?

להלן מספר טיפים שיקלו עליכם בבחירת הייצוג המשפטי הנכון:

הניסיון עושה את ההבדל – בשיחה עם עורך דין פוטנציאלי המציע לכם את שירותיו, בחנו ובדקו כמה נסיון יש לו בתחום תאונות הדרכים.

שאלות רלוונטיות לעניין זה הן: בכמה תביעות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים אותו עורך דין טיפל? מה היו תוצאות אותן תביעות? האם אותו עורך דין טיפל בתביעה סביב תאונת דרכים שנסיבותיה דומות לתאונה אותה אתם עברתם וכן הלאה? זכרו, מעבר להכרת הלשון היבשה של החוק, עורך דין בעל נסיון נרחב יוכל לספק לכם הדרכה והנחייה טובה יותר גבי ההתנהלות בפועל מול חברת הביטוח, ביטוח לאומי וכן הלאה

היזהרו מניגוד אינטרסים –  בדקו האם משרד עורכי הדין שאליו פניתם מייצג גם חברות ביטוח או שהוא מייצג רק נפגעים בתאונות דרכים? מבלי לחשוד בכשרים כמובן, קל להבין מדוע קיים יתרון לבחירה בעורך דין אשר אינו עשוי להיות מושפע מניגוד עניינים אפשרי מול חברת הביטוח.

תשאלו את גוגל – כמו בכל תחום, כדאי לבדוק את שמו של עורך הדין בגוגל: האם יש עליו המלצות או לחלופין ביקורות טובות פחות? כמו כן, האם יש לו אתר שנראה מקצועי ומצביע על ניסיון ובקיאות בתחום? גם בדיקה קצרה יכולה להעלות מידע מועיל.

אין חכם כבעל ניסיון – מכירים חבר שפנה לעזרה משפטית בתחום תאונות הדרכים? בדקו האם הוא ממליץ על עורך הדין שלו. שימו לב, ההמלצה על עו”ד רלוונטית, אך ורק אם מדובר בעו”ד שתחום ההתמחות שלו הוא נזקי גוף ותאונות דרכים.

בסוף זה עניין של כימייה – תנו משקל גם לתחושת הבטן שלכם. האם בשיחה עם עורך הדין קיבלתם את התחושה כי מדובר באדם מנוסה ובעל ידע? האם נראה כי הוא מקדיש לכם תשומת לב ומתעניין בפרטי המקרה? האם הוא מצטייר כאדם חסר סבלנות או טורח ומסביר לכם עד תום כל נושא ועניין? זכרו, תביעת פיצויים לנפגע תאונת דרכים עשויה להיות תהליך ארוך ומאתגר ולכן חשוב כי לצד הפן המקצועי הנקי, עורך הדין יעניק לכם תחושה נוחה של זמינות, מסירות, קשב, הוגנות והגינות.

כמה זה יעלה לי?

בשכירת שירותיו של עורך דין, כמו בתחומים רבים אחרים, יכול להיות משקל משמעותי לסוגיית העלות- כלומר מה גובה שכר הטרחה שאותו עורך דין מבקש ממכם. עם זאת, בכל הנוגע לתביעות פיצויים לנזקי גוף לנפגעי תאונות דרכים, לסוגיית שכר הטרחה כמעט ואין משמעות. הסיבה לכך- תקנות לשכת עורכי הדין מגבילות את שכר הטרחה אותו יכולים עורכי דין לגבות במקרים של תביעות פיצויים על נזקי גוף לנפגעי תאונות דרכים. יתר על כן, על פי התקנות המחייבות, שכר הטרחה נקבע כאחוז מסוים מסכום הפיצויים אותו יקבל הנתבע בסוף התביעה, כך שבמקרה והתביעה מסתיימת בלא כלום, לא תידרשו לשלם לעורך הדין שכר טרחה כלל.

מאחר ותקנות לשכת עורכי הדין חלות ומחייבות את כל עורכי הדין, רף המקסימום לשכר הטרחה שנקבע בהן, הפך להיות סטנדרט נהוג בקרב הרוב המוחלט של עורכי הדין הפועלים בתחום תאונות הדרכים. יתר על כן, תוצר נוסף של הסטנדרט שנוצר הוא כי חברות הביטוח, מוסיפות לסכום הפיצויים המוסכם בין הצדדים, גם סכום נוסף לכיסוי שכר הטרחה של עורך הדין ולמעשה נושאות בעלות שכירת שירותיו. מצב עניינים זה מאפשר לכם בפועל לבחור את עורך הדין הטוב ביותר עבורכם מבלי להתחשב בסוגיית עלות השירות. למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.

עורך דין גיא רינטוביץ׳

מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"

אני, עו"ד גיא רינטוביץ', מנהל פורטל "פיצוי בדרכים", כאן בשבילכם כדי לענות על כל שאלה ולעזור לכל נפגע תאונת דרכים למצות את זכויותיו מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי והרשויות השונות.

מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.

לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.

כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עברת תאונת דרכים?

השאר פרטים ועו"ד יצור עמך קשר בקדם