תפריט

מדריך לנפגעים בתאונת טרקטורון

תמונת נושא עבור: מדריך לנפגעים בתאונת טרקטורון

עיון בכותרות אתרי החדשות העוסקים בתאונות דרכים מעלה כי תאונות בהן מעורב טרקטורון הן אירוע אשר רחוק מלהיות נדיר. למצב זה יש מספר גורמים, אולם אחד הבולטים הוא ללא ספק השימוש שנעשה בטרקטורון על ידי נהגים צעירים ככלי לרכיבת שטח או אפילו כאמצעי תחבורה רגיל לנהיגה בכבישים. מאחר והעובדות הן כפי שהן ותאונות טרקטורונים הן מציאות קיימת, נציג במאמר זה מדריך לנפגעים בתאונות טרקטורונים, בעיקר בכל הנוגע לזכויותיהם ולזכאותם לפיצויים, במידה וקיימת זכאות שכזו.

 

מי רשאי לנהוג בטרקטורון?

החוק בישראל קובע כי הגיל המוקדם ביותר לקבלת רישיון נהיגה על טרקטורון הוא 17, אולם גם בני נוער בני 16 ומעלה, המחזיקים ברישיון נהיגה על טרקטור, רשאים לנהוג על סוגים מסוימים של טרקטורונים, במהירות של עד 40 קמ”ש ובשטחי שיפוט של ישובים חקלאיים בלבד. מצב זה בעייתי אף יותר כאשר לוקחים בחשבון את העובדה כי ייעודו העיקרי של הטרקטורון (והסיבה העיקרית מדוע הותר יבואם של כלים אלה לישראל) הוא לשמש ככלי עבודה עבור חקלאים וכמעין תחליף זריז ויעיל יותר למשימות עבודה בהן טרקטור סטנדרטי מתקשה בשל גודלו ומשקלו. כדי לנסות ולהתמודד עם מצב זה הוציא משרד התחבורה תקנה הקובעת כי נהיגה בטרקטורונים המשמשים לנשיאת משא (דוגמת טרקטורוני ריינג’ר, מיול וכו’) מותרת רק לנהג בעל רישיון נהיגה לרכב פרטי.

פיצויים לנפגעי תאונות טרקטורון

הוראות החוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים קובעות כי נפגע בתאונת דרכים זכאי לקבל פיצוי מחברות הביטוח. כל זאת כאמור בהינתן שהאירוע שהתרחש עומד בהגדרה של תאונת דרכים כפי שהיא מוצגת בחוק (למעט כמה חריגים המנוסחים אף הם בחוק). נדגיש כי על מנת לקבוע בצורה מוחלטת אם ישנה זכאות לפיצויים עקב פציעה בתאונת טרקטורון מסוימת, חובה לבחון לעומק את נסיבות האירוע המסוים, אולם בהכללה ניתן לומר כי מאחר והטרקטורון עונה על ההגדרה הקבועה בחוק של ‘כלי רכב מנועי המיועד לנסיעה’ (וחייב בפוליסת ביטוח חובה), תאונה בה מעורב טרקטורון תיחשב במרבית המקרים כתאונת דרכים.

כמו כן ניתן בהכללה לציין כמה תרחישי תאונות בטרקטורון אשר בסבירות גבוהה יחשבו כתאונת דרכים:

  • התנגשות בין טרקטורון לכלי רכב אחר
  • פגיעה של טרקטורון בהולך רגל או רוכב אופניים
  • תאונה עצמית של הטרקטורון
  • תאונה בעלייה או ירידה מהטרקטורון
  • תאונה במהלך דחיפה או גרירה של הטרקטורון
  • תאונה במהלך תיקון בטרקטורון שנעשה במהלך נסיעה ולא על ידי מי שזה תחום עיסוקו
  • תאונה בשל נפילת מטען מהטרקטורון

מה עושים אחרי תאונת טרקטורון?

ישנה סבירות גבוהה כי מעורבים בתאונת טרקטורון יהיו זכאים לפיצויים מחברת הביטוח בה מבוטח הכלי בביטוח חובה. חשוב לציין כי הזכאות לפיצויים מתקיימת עבור כל הנפגעים בתאונה: נהג הטרקטורון, אדם שהרכיבו על טרקטורון או אדם שנפגע על ידי טרקטורון, בהיותו נהג, הולך רגל, רוכב אופניים וכדומה.

כדאי לציין, כי במידה והתאונה בטרקטורון התרחשה במהלך עבודה, או בדרך לעבודה או בחזרה ממנה, לדוגמא תאונה של חקלאי בנסיעה אל עבודה בשדה, הנפגע עשוי להיות זכאי גם לפיצויים מביטוח לאומי כנפגע תאונת עבודה.

תאונה בכביש או בשטח?

אין זה משנה מבחינת הזכאות לפיצויים לאחר תאונת דרכים, איפה התרחשה התאונה: בכביש או בשטח פתוח. טרקטורון משמש בדרך כלל לנהיגת פנאי בשטח, אולם מבחינת החוק תאונת דרכים היא כל תאונה שבה מעורב רכב מנועי המשמש למטרות תחבורה. לכן, גם תאונה בשטח מזכה את הנפגע, באופן עקרוני, בפיצויים.

תאונה בטרקטורון ללא ביטוח

על פי תקנות החוק, חברת הביטוח האחראית לפיצוי נפגעים בתאונות דרכים היא חברת הביטוח בה מבוטח הרכב המעורב בתאונה בביטוח חובה. כלומר במקרה של תאונה עם טרקטורון, חברת הביטוח אותה תובעים הנפגעים בתאונה היא זו ממנה רכש בעל הטרקטורון פוליסת ביטוח חובה.

יש לציין כי רבים מהרוכשים פוליסות ביטוח החובה עבור טרקטורון, רוכשים ביטוח אשר מכסה את נהג הטרקטורון בלבד ואינו כולל כיסוי ביטוח לאדם שיושב כרוכב על הכלי בנוסף לנהג. למרות זאת, מאחר ורבים מנהגי הטרקטורונים הם בני נוער וצעירים, פעמים רבות מתעלמים הנהגים מתנאי הפוליסה ובכל זאת מרכיבים נוסע על גבי הטרקטורון.

מן האמור לעיל עולה השאלה, מי יהיה אחראי למתן פיצויים במקרה של תאונה והפרה של תנאי פוליסת ביטוח חובה? כמענה למקרים שכאלה הקימה המדינה את חברת קרנית, קרן פיצויים המופקדת על מתן פיצויים לנפגעי תאונות דרכים במקרים בהם אין חברת ביטוח אותה ניתן לתבוע. החברה מספקת מענה גם במקרים בו לטרקטורון אין ביטוח חובה בתוקף או במקרה של תאונת “פגע וברח” בה לא ידועים פרטי הטרקטורון.

כיצד יש לפעול לאחר תאונת טרקטורון?

כמו בכל תאונת דרכים, גם בתאונת טרקטורון מומלץ להתפנות לטיפול רפואי מיד לאחר התאונה. בנוסף, חשוב לקחת את הפרטים של פוליסת הביטוח של הטרקטורון המעורב בתאונה ואת פרטי המעורבים בתאונה ואת פרטיהם של עדים אפשריים. כמו כן מומלץ לתעד בתמונה או סרטון את איזור התאונה, הפגיעות שנגרמו, תנאי השטח וכל מידע רלוונטי אחר.

למסמכים המלאים לחצו כאן.

איך מגישים תביעת פיצויים עבור פגיעה מתאונת טרקטורון?

על מנת לנהל תביעת פיצויים על פגיעה בתאונת דרכים ככלל ותאונת טרקטורון בפרט, מומלץ לקיים פגישת התייעצות עם עורך דין המחזיק בניסיון והתמחות בתחום תאונות הדרכים. עורך דין בעל ניסיון וידע יוכל לבחון את נסיבות המקרה, לייעץ לכם לגבי זכאותכם לפיצויים ולהדריך אתכם באיסוף כל המידע הנדרש, בהתמודדות עם חברת הביטוח ובהמשך ינהל עבורכם את התביעה עצמה. בהקשר זה יש לציין כי החוק קובע הגבלות על שכר הטרחה של עורכי דין במקרים של פיצויים לנפגעי תאונות דרכים וכן כי שכר טרחה זה הוא נגזרת של סכום הפיצויים שתקבלו בסוף התהליך. כלומר, במידה והתביעה לא תזכה אתכם בפיצויים, לא תידרשו לשלם שכר טרחה, ועל כן שימוש בשירותיו של עורך דין מומחה לתחום הוא צעד משתלם ומומלץ.

חשיבות ייצוג משפטי

בתאונות טרקטורון מעורבים פעמים רבות בני נוער, חסרי ניסיון בנהיגה, ובנהיגת שטח בפרט. במיוחד כשמדובר בתאונת טרקטורון, אשר בדרך כלל כוללת פגיעות קשות ותיתכן בה התנהגות רשלנית מצד הנהג, חשוב מאד לפנות לייצוג משפטי על מנת להתמודד עם כלל ההשלכות המשפטיות האפשריות לתאונות שכאלה.

למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.

עורך דין גיא רינטוביץ׳

מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"

אני, עו"ד גיא רינטוביץ', מנהל פורטל "פיצוי בדרכים", כאן בשבילכם כדי לענות על כל שאלה ולעזור לכל נפגע תאונת דרכים למצות את זכויותיו מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי והרשויות השונות.

מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.

לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.

כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עברת תאונת דרכים?

השאר פרטים ועו"ד יצור עמך קשר בקדם