תפריט

פציעה באוטובוס מזכה את הנפגע בפיצויים?

תמונת נושא עבור: פציעה באוטובוס מזכה את הנפגע בפיצויים?

מידי יום, רבים הנוסעים בתחבורה ציבורית ובאוטובוסים נופלים ונחבלים במהלך הנסיעה. לעיתים מדובר בחבלות קשות, הגורמות לנזק רפואי של ממש. מי שנגרם לו נזק רפואי כתוצאה מנפילה באוטובוס זכאי לפיצויים, משום שזהו אירוע המוגדר כתאונת דרכים. אדם שנפגע רשאי להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח המבטחת את חברת האוטובוסים, ולקבל פיצויים על הנזק שנגרם לו.

סיטואציות שונות במהלך נסיעה באוטובוס עלולות לגרום נזק לנוסעים. למשל:

  • מעידה וחבלה ממדרגות האוטובוס, בזמן עלייה או ירידה ממנו.
  • מעידה במהלך נסיעת האוטובוס: כתוצאה מעצירה פתאומית, האצה פתאומית של הנהג, סיבוב או פנייה חדה.
  • דלת אוטובוס שנסגרה על הנוסע וגרמה לו חבלה.
  • תאונה “קלאסית”: האוטובוס בו נסעתם מעורב בתאונה עם כלי רכב אחר, ואתם נפגעתם כתוצאה מהתאונה.

לא משנה מי אשם

אין זה רלוונטי מי אשם בתאונה. כלומר, אם אדם עומד באוטובוס, בגלל חוסר במקומות ישיבה או לחילופין, אם הוא עומד מרצונו החופשי, וגם אם הנהג ביקש ממנו לשבת – לעניין קבלת הפיצויים זה אין רלוונטיות לשאלת האשם. בכל מקרה בו נפגעת בתאונת דרכים הנך זכאי לפיצויים בהתאם לחוק.

מה לעשות לאחר פגיעה במהלך נסיעה באוטובוס

אם נפגעת במהלך נסיעה באוטובוס, חשוב מאד להקפיד על הכללים הבאים:

  • רשמו ותעדו את פרטי האוטובוס: מהו מספר הקו ומהו מספר הרישוי של האוטובוס?
  • בקשו מהנהג את פרטיו: שמו המלא ומספר הנהג שלו. חשוב שתדעו שהנהג מחויב לתת לכם את הפרטים.
  • נסו לקבל גם פרטים מהעדים לתאונה, שמות ומספרי טלפון של אנשים שראו כיצד הפגיעה התרחשה ויהיו מוכנים להעיד על כך.
  • חשוב! שמרו את כרטיס העלייה לאוטובוס (הקבלה שלכם). רשמו לעצמכם באיזו שעה ובאיזה מקום התרחשה התאונה. אם יש בידכם טלפון נייד, מוטב גם לצלם את האוטובוס ופרטים רלוונטיים.
  • פינוי לקבלת טיפול רפואי: אם הפגיעה היא קשה ופינו אתכם לבית החולים באמבולנס, חשוב שתשתפו את הרופאים בכל כאב מציק ובכל דבר שאתם חשים. אם הפגיעה קלה יותר, חשוב שתפנו בעצמכם מיד לאחר התאונה לקבלת טיפול רפואי. ספרו לרופא או לגורם המטפל כיצד נפגעתם ודאגו לכך שירשמו בדו”ח כי הפגיעה ארעה במהלך נסיעה/עלייה או ירידה מאוטובוס. חשוב שהפנייה לטיפול תהיה בסמוך לאירוע, כדי להוכיח קשר בין הפגיעה ובין הנזק הרפואי.
  • דווחו למשטרה: לאחר קבלת טיפול רפואי, פנו למשטרת התנועה ודווחו על המקרה. שימו לב, עליכם לדייק בתיאור הפגיעה. תיאור בעייתי עלול לגרום לבעיות בתביעת הפיצויים.
  • פנו לייצוג משפטי: לאחר פגיעה במהלך נסיעה באוטובוס מומלץ ורצוי לפנות לייצוג עורך דין לתאונות דרכים, שייצג אתכם בתיק תביעת הפיצויים מול חברת הביטוח של האוטובוס. עורך הדין ידריך אתכם אילו מסמכים עליכם לאסוף, על מנת שתזכו בסכום הפיצויים המקסימלי האפשרי.

מי קובע זכאות לפיצויים ומהו גובה הפיצוי?

מרגע שהגשתם תביעת פיצויים כלפי הביטוח של חברת האוטובוסים, חברת הביטוח המבטחת את האוטובוס תציע סכום פיצוי ותנסה להגיע אתכם לפשרה. גובה הפיצוי מחושב על פי גורמים שונים הנקראים בשפה המשפטית “ראשי נזק”, כמו למשל: שיעור הנכות שנגרם כתוצאה מהתאונה, הפגיעה בכושר ההשתכרות של התובע, הכאב והסבל שנגרמו, התשלומים עבור הטיפול הרפואי ועבור ציוד רפואי או הוצאות סיעוד. השקלול של גורמים אלו ואחרים הנלקחים בחשבון, מרכיבים את סכום הפיצוי, כאשר באופן כללי חברת הביטוח תנסה למזער את הסכום ככל שניתן, ועורך הדין שלכם יילחם על מנת להגדיל אותו – כך שיהלום את הפגיעה והנזק שלכם.  

לרשימת המסמכים שחשוב לאסוף מרגע התאונה ולאורך ההחלמה לחצו כאן.

האם תאונה בנסיעה באוטובוס יכולה להיחשב לתאונת עבודה?

אם התאונה התרחשה בזמן נסיעה לעבודה, במהלך העבודה או בחזרה ממנה הביתה, זו יכולה להיחשב כתאונת עבודה והנפגע זכאי לפיצויים מהביטוח הלאומי בגין כל ההוצאות הרפואיות, בהתאם לרמת הפגיעה.

אם נפגעתם בתאונה במהלך נסיעה באוטובוס חשוב שתפנו לעזרה משפטית ותתייעצו עם עו”ד המתמחה בטיפול תביעות תאונות דרכים שידריך אתכם ממי אתם זכאים לפיצוי, מה גובה הפיצוי המשוער ומה עליכם לעשות כדי לזכות בפיצוי המקסימלי.

למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.

עורך דין גיא רינטוביץ׳

מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"

אני, עו"ד גיא רינטוביץ', מנהל פורטל "פיצוי בדרכים", כאן בשבילכם כדי לענות על כל שאלה ולעזור לכל נפגע תאונת דרכים למצות את זכויותיו מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי והרשויות השונות.

מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.

לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.

כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עברת תאונת דרכים?

השאר פרטים ועו"ד יצור עמך קשר בקדם