תפריט

פיצוי בגין פגיעה ברגל עקב תאונת דרכים

תמונת נושא עבור: פיצוי בגין פגיעה ברגל עקב תאונת דרכים

המדריך המלא לפיצוי בגין פגיעה ברגל. במדריך זה אנו נעניק לכם מספר כלים שיסייעו לכם מול הגורמים הביורוקרטים וישאירו את ידכם עליונה.

פגיעה ברגל כגון שברים או קרעים בגידים נחשבים לפציעות שכיחות הנגרמות בתאונות דרכים, במיוחד בתאונות בהן מעורבים הולכי רגל ורוכבים על כלי דו גלגלי (אופנועים, אופניים וכדומה). הסיבה לכך ברורה למדי, הולכי רגל ורוכבים אינם נהנים מהגנת מעטפת מרכב הקיימת במכוניות ועל כן גופם חשוף יותר לפגיעה מכנית בעוצמה גבוהה, עקב נפילה, התנגשות עם כלי אחר או תרחיש דומה. מאחר ומדובר כאמור בפציעה שכיחה בקרב נפגעי תאונות דרכים, בחרנו להציג במאמר זה הסבר קצר על אופי הפציעה ועל השלכותיה על הפיצוי לו זכאים נפגעי תאונות דרכים.

שבר ברגל עקב תאונת דרכים

שבר ברגל נגרם כאשר כוח בעוצמה גבוהה מופעל על עצמות הרגל, עד אשר מופיע סדק או שבר בעצם עצמה. הפעלת כוח כזו יכולה למשל להתרחש כאשר רוכב אופנוע נופל ומשתמש ברגליו כדי לעצור את הנפילה  או כאשר האופנוע נופל על רגלו, וכן בעוד מספר רב של תרחישים אפשריים בתאונות דרכים. בחלק גדול מהמקרים הטיפול בשבר ברגל מסתכם בקיבוע העצם וגיבוס הרגל, אך ישנם גם מקרים קשים יותר, בהם השבר מורכב ומצריך הליך ניתוחי ולעתים אף שימוש בברגים על מנת לקבע את העצם. במקרים מסוימים כאשר יש גם נזק עצבי יכולה להיגרם פגיעה נוספת כגון הפחתת תחושה או כאבים המוקרנים מהעצב הפגוע, פגיעה היוצרת חוסר תפקוד והגבלה בניידות גם לאחר איחוי השבר.

משך תקופת ההחלמה משבר משתנה מאדם לאדם- בממוצע זמן ההחלמה לשבר פשוט אצל אדם בריא יעמוד על כ-3 חודשים, לאחריהם חוזרת הרגל לתפקוד ממוצע, אשר ילך וישתפר. עבור שברים מורכבים זמן ההחלמה יכול להיות ארוך יותר. זמן ההחלמה עשוי להתארך במקרים בהם הנפגע אינו אדם צעיר וכן במקרים בהם ישנה פגיעה קודמת. יש לציין כי במקרים קשים יתכן כי הרגל שספגה את הפציעה לא תחלים לגמרי ותיגרם פגיעה קבועה בתפקוד.

קרע בשריר הרגל עקב תאונת דרכים

במקרים בהם נפגע תאונת דרכים סבול מכאבים עזים ברגלו, יש לבצע בדיקות מקיפות על מנת לברר את היקף הפגיעה ולשלול נזק לגידים כגון קרע במניסקוס (MCL) או פגיעה ברצועות הצולבות (ACL). צילום אולטרסאונד יכול להראות במדויק את מיקומו וגודלו של הקרע.

במידה ואובחן קרע יש לפנות למומחה רפואי בתחום הברכיים על מנת לבחון את אפשרויות הטיפול הנכונות על מנת למצוא את הטיפול הרפואי הרלוונטי ולנסות לחזור לתפקוד נורמטיבי.

מסמכים חשובים לצורך התביעה:

רישומי רופא – לאחר תאונה יש לשמור את גיליון המיון או רישום קופ”ח בו התלוננתם לאחר התאונה. יש לשים לב כי נרשמו במסמכים אלו כי נפגעתם בתאונת דרכים. במקרים רבים רופא המיון עסוק ואין לו זמן לרשום את פרטי האירוע ובמקרים רבים בהם לא נרשם כי נפגעתם בתאונת דרכים יכולה להתעורר בעיה משמעותית במהלך התביעה.  יש לשים לב כי בגיליון במיון נרשם כי מדובר בתאונת דרכים, וכאשר מדובר בתאונת דרכים שהנה תאונת עבודה, יש לוודא שגם פרט זה נרשם.

בדיקות חשובות – רוב רופאי קופ”ח ובתי החולים מפנים לבדיקת רנטגן על מנת לשלול שברים ואינם שולחים לבדיקות הדמיה משמעותיות כגון  MRI או אולטרסאונד. בדיקות אלו הנן חשובות ביותר ויכולות להוות הבדל משמעותי מבחינת הטיפול הרפואי וקביעת הנכות הרפואי ובהתאם גם חישוב הפיצוי הכספי שיתקבל בסיום התביעה.

לרשימת המסמכים המלאה לחצו כאן.

האם אני זכאי לפיצוי על פגיעה  ברגל בתאונת דרכים?

כאמור לעיל, תקופת ההחלמה משבר או קרע ברגל נמשכת מספר חודשים לכל הפחות. בהתאם פעמים רבות הפציעה עשויה להיות מלווה בעלות כלכלית בלתי מבוטלת, אם בהוצאות ישירות על טיפול רפואי, טיפול שיקומי, אביזרים אורתופדיים וכו’ ואם בהוצאות עקיפות של אובדן ימי עבודה, מימון שירותי סיעוד במקרים מסוימים וכדומה.

במידה והפציעה נגרמה עקב תאונת דרכים ישנה סבירות גבוהה כי הנכם זכאים לפיצויים מחברות הביטוח, זאת בהתאם להוראות ותקנות החוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. גם עצם הזכאות לפיצויים שכאלה וגם גובה הפיצויים, במידה וישנה זכאות כזו, נקבעים בהתאם לנסיבות התאונה המסוימת, אולם בהכללה ניתן לומר כי במידה ובתאונה היה מעורב רכב המחויב בביטוח חובה, ישנם סיכויים גבוהים כי הנכם זכאים לפיצויים. חשוב לדעת כי לעניין הזכאות לפיצויים וגובה הפיצויים, החוק לא נותן משמעות לשאלה מי אשם בתאונה בה הייתם מעורבים וכן לא ניתנת משמעות לשאלה האם התאונה נגרמה כאשר נהגתם ברכב או ישבתם בו כנוסע או נפגעתם מרכב אחר כהולכי רגל, רוכביי אופניים וכו’.

מה גובה הפיצויים שאקבל?

במידה והנכם אכן זכאים לפיצויים עקב פגיעה  ברגל שנגרם לכם בתאונת דרכים, גובה הפיצויים שהנכם זכאים לתבוע מחברת הביטוח, יחושב על בסיס מספר פרמטרים, העיקריים שבהם: הנזק הרפואי שנגרם לכם, הנזק התפקודי שנגרם לכם, גילכם, הוצאות ישירות ועקיפות שנגרמו לכם עקב הפציעה, פגיעה שנגרמה ליכולת ההשתכרות שלכם ומשך התקופה בה הייתם מאושפזים.

מה צריך לעשות כדי לקבל את הפיצויים?

במידה ונפגעתם בתאונת דרכים ונגרמה לכם פגיעה ברגל, הפעולה הראשונה הנדרשת הינה כמובן להתפנות לקבלת טיפול רפואי. במסגרת הטיפול הרפואי חשוב שתדווחו על כל פגיעה או כאב שנגרם לכם, בנוסף פגיעה ברגל, גם אם באותה עת הוא נראה לכם שולי.

לאחר שקיבלתם את הטיפול הרפואי, מומלץ כי תשמרו את כלל המסמכים הרפואיים, תוצאות הבדיקות וסיכומי הטיפול. מסמכים אלו עשויים להיות בעלי חשיבות מכרעת בניהול מיטבי של תביעת הפיצויים מול חברת הביטוח בהמשך. מידע  נוסף אותו כדאי ומומלץ לאסוף הינו: תיעוד של נסיבות התאונה, זהותם של המעורבים בתאונה וזהותם של עדים אפשריים לתאונה, פרטי כלי הרכב המעורבים בתאונה, תיעוד של כל הוצאה שנגרמה לכם עקב התאונה וכל מידע רלוונטי נוסף.

לאחר שקיבלתם את הטיפול הרפואי הנדרש ואספתם את המידע הרלוונטי, הפעולה המומלצת הבאה היא פנייה לפגישת התייעצות עם עורך דין בעל נסיון והתמחות בתחום תאונות הדרכים. במהלך פגישה שכזו יכול עורך הדין להעריך את המסכמים שתציגו בפניו ובהתאם לכוון אתכם לפעולות נדרשות נוספות, לדוגמא – קבלת חוות דעת מרופא מומחה בתחום מסוים וכן להנחות אתכם בסוגיות רלוונטיות נוספות, כגון כיצד להגיב לפנייה של חוקרי חברת ביטוח במידה ואלה פונים אליכם.

למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.

עורך דין גיא רינטוביץ׳

מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"

אני, עו"ד גיא רינטוביץ', מנהל פורטל "פיצוי בדרכים", כאן בשבילכם כדי לענות על כל שאלה ולעזור לכל נפגע תאונת דרכים למצות את זכויותיו מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי והרשויות השונות.

מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.

לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.

כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עברת תאונת דרכים?

השאר פרטים ועו"ד יצור עמך קשר בקדם