תפריט

תהליך תביעת פיצויים עבור נפגע תאונות דרכים

תמונת נושא עבור: תהליך תביעת פיצויים עבור נפגע תאונות דרכים

אם עברתם תאונת דרכים ואתם רוצים לדעת מה צפוי לכם בתהליך תביעת הפיצויים, במאמר זה נפרט את השלבים השונים בתהליך ניהול התיק בצורה בהירה ומסודרת:

איסוף מסמכים, הפנייה לבדיקות לבניית התיק

התהליך כולו מתחיל באיסוף מסמכים לבניית התביעה. במקרה של תביעת פיצויים בתאונת דרכים לא ניתן לצרף חוות דעת של מומחה רפואי לתביעתכם, אלא, יש לפנות לקבלת טיפול רפואי ולברר את מלוא הפגיעות והנזקים שנגרמו לכם עקב התאונה. בהמשך, תבקשו מבית המשפט למנות מומחה רפואי שיעיד על הפגיעה שלכם והשלכותיה. חשוב שהמסמכים שתצרפו לבקשה יוכיחו כי אתם זקוקים למומחה רפואי בתחום מסוים ולא אחר (נוירולוג, אורתופד וכדומה). לאחר שבית המשפט ימנה מומחה רפואי, המומחה יקבע האם עקב התאונה נגרמה נכות, מה שיעור אחוזי הנכות והאם היא קבועה או זמנית.

הגשת דרישה לחברת הביטוח

תביעת הפיצויים מתחילה בפנייה של עורך הדין אל חברת הביטוח. בהודעה זו תמסרו פרטים לגביי התאונה, הנפגעים והנזק שחל בה ותדרשו קבלת פיצוי. בשלב זה יתחיל משא ומתן מול חברת הביטוח לגביי סכום הפיצויים המוצע. אם תחליטו לא לקבל את הצעת הפשרה, השלב הבא הוא הגשת תביעת פיצויים נגד חברת הביטוח, לבית המשפט.

ההליך המשפטי

במהלך ניהול תיק תביעת הפיצויים וההליך המשפטי יש מספר שלבים, נפרט אותם כעת:

עריכת תחשיב נזק

“תחשיב נזק” הוא מסמך שבו כל אחד מהצדדים בתיק, כלומר, עורך הדין שלכם ועורך הדין של חברת הביטוח, מפרטים מהו לדעתם סכום הפיצוי שיש לפצות את התובע. את תחשיב הנזק מרכיבים “ראשי נזק” שונים:

  • כאב וסבל: בתאונות דרכים ניתן לתבוע פיצויים עבור כאב וסבל של הנפגע. סכום זה מוגבל עד לסכום של 180,000 ₪ למי ששיעור הנכות שלו הוא 100%, או 18,000 ₪ למי ששיעור הנכות שלו הוא 10%, בהתאמה. כמו כן גילו של התובע רלוונטי בתביעת כאב וסבל. לתובע מעל גיל 30 מקזזים אחוז מהנכות בגין כל שנה.
  • הפסדי שכר – בסעיף זה ההתייחסות היא לעבר, כלומר מהתאונה ועד לסיום התביעה. אם התובע הפסיד ימי עבודה או הוכרח להפסיק את עבודתו, עליו להוכיח זאת והוא יכול לקבל פיצויים בגין השכר שהפסיד.
  • אובדן כושר השתכרות עתידי – פיצוי על הירידה בשכרו של התובע, או לחילופין על הפגיעה בשכרו. בסעיף זה נלקחת בחשבון האפשרות כי עקב הפגיעה הרפואית של התובע הוא עלול לאבד את עבודתו או לקבל שכר נמוך יותר בעתיד.
  • פיצוי בגין עזרת צד ג’, סיעוד ושיקום – בסעיף זה מדובר בפיצויים שניתנים לתובע לכיסוי הוצאות שנדרש ושיידרש בעתיד לשלם עבור סיוע במטלות שהוא מתקשה בהן בגלל פציעתו או נכותו. כמובן, אם מדובר בנכות קשה שמחייבת סיעוד ושיקום גם בגין הוצאות אלו יינתן לתובע פיצוי.
  • הוצאות שונות נוספות – כגון הוצאות בעבור נסיעה לטיפול הרפואי, פיצויים על ימי האשפוז בבית החולים, החזרים על תרופות וציוד רפואי שאינם מכוסים במסגרת שירותי קופת החולים.

לאחר הגשת תחשיבי הנזק בית המשפט יציע סכום פשרה בין הצדדים. במידה והצדדים לא יסכימו לסכום הפשרה, המשפט ימשיך להתנהל.

שלב ההוכחות  

בשלב זה התובע מגיש ראיות על הפסדים שנגרמו לו בעבר, וייגרמו ולו בעתיד, בעקבות התאונה. כמו כן, במידה והתובע או חברת הביטוח מעוניינים לחקור את המומחים הרפואיים או כל מומחה אחר בעניין התביעה, על חוות הדעת שנתנו, ניתן להזמין אותם לחקירה. זהו למעשה השלב המכריע בניהול התיק. לאחר מכן הצדדים מסכמים את טענותיהם ומגישים לשופט סיכום כתוב ותחשיב נזק המבוסס על העובדות שהתגלו בשלב ההוכחות.

פסק הדין

לאחר הסיכומים בית המשפט מכריע ע”י מתן פסק דין. ניתן לערער על פסק הדין באופן הבא: על פסק דין של בית משפט השלום ניתן לערער לבית המשפט המחוזי, ועל פסק דין של בית המשפט המחוזי אפשר לערער לעליון.

לסיכום, במאמר זה סקרנו בקצרה מהו תהליך ניהול תיק תביעת פיצויים בתאונות דרכים. מומלץ להיעזר בעו”ד לתאונות דרכים, המכיר את “ראשי הנזק” השונים ובקי בתהליך התביעה. תפקידו של עורך הדין הוא לערוך תחשיב נזק מקסימלי ולשכנע בהליך המשפטי כי בכל אחד מראשי הנזק נגרם נזק ממשי אשר מחייב פיצוי הולם. למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.

עורך דין גיא רינטוביץ׳

מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"

אני, עו"ד גיא רינטוביץ', מנהל פורטל "פיצוי בדרכים", כאן בשבילכם כדי לענות על כל שאלה ולעזור לכל נפגע תאונת דרכים למצות את זכויותיו מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי והרשויות השונות.

מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.

לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.

כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עברת תאונת דרכים?

השאר פרטים ועו"ד יצור עמך קשר בקדם