תפריט

שאלה: סייעתי לשכן בדחיפת הרכב כדי שיניע ומאז אני סובל מכאבים בגב, האם אני זכאי לפיצויים ואם כן, ממי?

תמונת נושא עבור: שאלה: סייעתי לשכן בדחיפת הרכב כדי שיניע ומאז אני סובל מכאבים בגב, האם אני זכאי לפיצויים ואם כן, ממי?

עו”ד גיא רינטוביץ עונה: על פי נסיבות המקרה שתיארת, נראה כי החוק הרלוונטי לשאלת זכאותך לפיצויים הוא- חוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. על פניו, ושוב על פי תיאור האירוע שהצגת, נראה כי קיימת סבירות גבוהה כי אתה אכן זכאי לפיצויים כנפגע תאונת דרכים.

ביסוס להערכה זו ניתן למצוא בסעיפי החוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, הקובע כי אדם אשר נפגע בנזקי גוף בתאונת דרכים זכאי לפיצויים מחברת הביטוח הרלוונטית. כמו כן קובע החוק כי פעולת דחיפת רכב, בתחילת, במהלך או בסיום נסיעה, נחשבת כ”שימוש ברכב מנועי”, וכפועל יוצא, פגיעה בעקבות ביצוע פעולת הדחיפה מוגדרת כתאונת דרכים ועל כן מזכה בפיצויים.

בבחינת עצם הזכאות שלך לפיצויים אין חשיבות לאבחנה אם דחפת רכב בבעלותך או את רכבו של השכן, כל עוד לא עשית את הפעולה במסגרת עבודתך (כדוגמא, במידה והשכן שכר את שירותיך כמחלץ רכבים, פעולת דחיפת הרכב יכולה להיחשב כחלק מעבודתך). במידה ודחיפת כלי הרכב כן נעשתה במסגרת עבודתך כאיש מקצוע, יתכן והנזק לגב שנגרם לך יוכר כתאונת עבודה על ידי ביטוח לאומי ויזכה אותך בפיצויים, ללא קשר לחוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים.

במידה ואכן ימצא כי יש לך זכאות לפיצויים כנפגע תאונת דרכים, את תביעת הפיצויים תקבל חברת הביטוח ממנה רכש שכנך פוליסת ביטוח חובה. במקרה הפחות שכיח, בו אותו שכן פעל בניגוד לחוק ולא החזיק בפוליסת ביטוח חובה בתוקף, את תביעת הפיצויים ניתן להגיש לחברה ממשלתית בשם “קרנית”, שהוקמה על מנת לתת מענה למקרים שכאלה.

מה עושים בפועל?

אחת השאלות החשובות בהתייחס לבדיקת זכאותך לפיצויים ובנוגע לגובה הפיצויים היא- האם ניתן להוכיח קשר סיבתי בין כאבי הגב שלך ובין דחיפת הרכב? על כן, במידה ולא ניגשת עד כה לטיפול רפואי, הפעולה הראשונה המומלצת היא לגשת בהקדם האפשרי לרופא בקופת החולים ולתאר בפניו את פרטי המקרה ואת הסימפטומים מהם אתם סובל. תיעוד של אבחון, בדיקות וטיפול רפואי ביחס לכאבים בגב, במיוחד כאשר הם נעשים בסמיכות זמנים לאירוע המדובר, יקל בהמשך על הוכחת הקשר בין הנזק שנגרם לך ובין דחיפת הרכב.

פעולה מומלצת נוספת היא איסוף מידע ועדויות על האירוע עצמו. במסגרת זו מומלץ למשל לבקש מן השכן המדובר להעיד, בכתב או בסרטון, על פרטי האירוע. כמו כן מומלץ לתעד עדויות של עדים אחרים לאירוע.

על מנת להגדיל את הסיכויים כי יוענקו לך מלוא הפיצויים המגיעים לך, מומלץ וכדאי לפנות לעורך דין בעל נסיון והתמחות בתחום תאונות הדרכים. בעזרת הידע שצבר וניסיונו יוכל עורך הדין להנחות אותך באיסוף כלל המידע הרלוונטי, רפואי ואחר, לצורך תביעת הפיצויים וכן לבצע באופן מיטבי את הגשת תביעת הפיצויים לחברת הביטוח.

לרשימת המסמכים המלאה שרצוי שתאספו מעת הפגיעה – לחצו כאן.

למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.

עורך דין גיא רינטוביץ׳

מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"

אני, עו"ד גיא רינטוביץ', מנהל פורטל "פיצוי בדרכים", כאן בשבילכם כדי לענות על כל שאלה ולעזור לכל נפגע תאונת דרכים למצות את זכויותיו מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי והרשויות השונות.

מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.

לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.

כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עברת תאונת דרכים?

השאר פרטים ועו"ד יצור עמך קשר בקדם