תפריט

שאלה: לפני כחודשיים הייתי מעורב בתאונת דרכים, לא נפצעתי פיזית, אבל בשבועיים האחרונים התחלתי לחוות התקפי חרדה בנהיגה והפסקתי לנהוג, האם מגיעים לי פיצויים?

תמונת נושא עבור: שאלה: לפני כחודשיים הייתי מעורב בתאונת דרכים, לא נפצעתי פיזית, אבל בשבועיים האחרונים התחלתי לחוות התקפי חרדה בנהיגה והפסקתי לנהוג, האם מגיעים לי פיצויים?

עו”ד גיא רינטוביץ’ עונה: על פניו ובהסתמך על המקרה שתיארת קיימת סבירות גבוהה כי אתה אכן זכאי לפיצויים בעקבות התאונה. במקרים שכאלה בחינת הזכאות לפיצויים תתבסס על כמה שאלות בסיסיות:

1- האם התאונה בה היית מעורב נחשבת כ”תאונת דרכים”, על פי הוראות חוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים?

במרבית מקרי התאונות השכיחים התשובה לשאלה זו היא ברורה וחיובית. כך למשל התנגשות בין שני רכבים במהלך נסיעה, התנגשות של רכב בנסיעה בעצם כלשהו (קיר, רמזור וכו’), פגיעה בהולך רגל על ידי רכב, כל המקרים המתוארים לעיל עומדים בהגדרות החוק לתאונת דרכים. בכל מקרה תשובה מוסמכת ומקצועית בנוגע למקרה מסוים, ניתן לקבל בהתייעצות עם עורך דין בעל נסיון וידע בתחום תאונות הדרכים אשר יבחן את נסיבות המקרה המסוים.

2- האם ניתן להוכיח קשר סיבתי בין התאונה בה היית מעורב ובין התקפי החרדה?

אמנם לכאורה נראה כי הקשר הסיבתי בין שני הדברים ברור מאליו, אולם על מנת לבסס בהצלחה תביעת פיצויים לחברת הביטוח, יש צורך בביסוס הטענה כי התקפי החרדה אותם אתה חווה נגרמו בשל התאונה ולא מסיבה אחרת. טענה כזו מבססים ומוכיחים לרוב על סמך מסמכים ואישורים מצד גורם רפואי מטפל, חוות דעת של מומחה רפואי רלוונטי וכדומה.

בהקשר זה יש לציין את החשיבות הקיימת לפנייה מהירה לבדיקות רפואיות מקיפות, הן לאחר התאונה עצמה והן עם הופעתו של סימפטום רפואי כלשהו במועד מאוחר יותר והתקפי חרדה הם ללא ספק סימפטום רפואי שכזה. ככל שתקדים לפנות לטיפול רפואי (וכן תשמור בידיך את כל המסמכים הרלוונטיים: הפניות, בדיקות וכו’) כך יהיה קל יותר להוכיח מאוחר יותר את טענותיך על הנזק שנגרם לך.

3- עד כמה משפיעים התקפי החרדה על תפקודך וכפועל יוצא עד כמה נפגעה הכנסתך? וכן, אילו הוצאות נאלצת לממן בשל התקפי החרדה?

בעוד שתי השאלות הקודמות התייחסו לסוגיית עצם הזכאות לפיצויים, שאלות אלו מתייחסות בעיקר לחישוב גובה הפיצויים המגיעים לך. כך למשל במידה ונהיגה היא מרכיב קריטי בעבודתך, הרי שהיעדר יכולת לנהוג תשפיע בצורה דרמטית על כושר ההשתכרות שלך בהווה ויתכן שגם על פוטנציאל ההשתכרות שלך לעתיד, בהתאם סכום הפיצויים המגיע לך יגדל. לעומת זאת במידה ושימוש בתחבורה ציבורית למשל, יאפשר לך להמשיך ולעבוד ללא פגיעה משמעותית במשכורתך, סכום הפיצויים לו תהיה זכאי יהיה נמוך יותר. חישוב גובה הפיצויים יכול להיות מושפע גם מעלויות שנשאת בהם דוגמת: מימון טיפול פסיכולוגי, מימון תרופות נוגדות חרדה וכו’.

בהתייחס למבחנים המוצגים לעיל חשוב להדגיש כי בחירה מושכלת בעורך דין בעל נסיון בתחום תאונות הדרכים, היא דרך הפעולה המיטבית על מנת למצות את כלל הזכויות המגיעות לכם בעקבות תאונת דרכים.

לסיכום, כדאי וחשוב לדעת כי התקפי חרדה כמו גם סימפטומים אחרים מתחום בריאות הנפש, נחשבים לפגיעה רפואית לכל דבר, והסובלים מהם בעקבות תאונת דרכים זכאים לפיצוי הולם, ובצדק זכאים לכך. לחיזוק טענה זו, אוכל להעיד מניסיוני המקצועי כי ניהלתי בעבר תיקי תביעות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים במקרים דומים, אשר הסתיימו בתשלום פיצויים על ידי חברת הביטוח.

למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.

עורך דין גיא רינטוביץ׳

מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"

אני, עו"ד גיא רינטוביץ', מנהל פורטל "פיצוי בדרכים", כאן בשבילכם כדי לענות על כל שאלה ולעזור לכל נפגע תאונת דרכים למצות את זכויותיו מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי והרשויות השונות.

מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.

לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.

כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עברת תאונת דרכים?

השאר פרטים ועו"ד יצור עמך קשר בקדם