תפריט

פיצויים על פגיעת צליפת שוט עקב תאונות דרכים

תמונת נושא עבור: פיצויים על פגיעת צליפת שוט עקב תאונות דרכים

פציעת צליפת שוט (באנגלית: Whiplash injury) היא אחת הפציעות השכיחות ביותר בקרב נפגעי תאונות דרכים ועל כן חוזרת פעמים רבות בתיאור חבלות גוף, המופיע בתביעות פיצויים עבור נפגעי תאונות דרכים. במאמר זה ננסה להציג הסבר קצר על אופי פציעת צליפת שוט, על הסימפטומים האופייניים לה והשלכותיה האפשריות על זכאותכם לפיצוי אחרי תאונת דרכים.

מהי צליפת שוט?

“צליפת שוט” הוא הכינוי המקובל לפגיעת צוואר הנוצרת עקב הפעלה פתאומית וחזקה של כוחות מנוגדים על תנועת הצוואר. תרחיש נפוץ אשר עשוי להוביל לפציעת צליפת שוט הוא- רכב נוסע במהירות ובולם באופן חד ופתאומי או נעצר בפתאומיות עקב התנגשות. במקרה כזה של בלימה או עצירה פתאומיות, חלק גופו העליון של נהג או נוסע ברכב, נהדף קדימה, נעצר על ידי חגורת הבטיחות ואז מוטח בחזרה לכיסא בחוזקה. תנועתו זו של הגוף, קדימה ואחורה מפעילה על הצוואר כוחות מנוגדים בעוצמה ובמהירות, ועשויה לגרום נזק משמעותי לרקמות וחוליות הצוואר.

סימפטומים אופייניים לפציעת צליפת שוט הם: כאבים בצוואר, כאבים בכתפיים, כאבי ראש, הגבלה בתנועת הצוואר מעלה ומטה ובתנועה מצד לצד, סחרחורות ועוד.

אבחון פציעה כצליפת שוט נעשה על ידי רופא אורתופד באמצעות: תחקור החולה על הסימפטומים אותם הוא חווה, תחקור נסיבות המקרה לאחריו הופיעו הסימפטומים, בדיקה של טווח התנועה בצוואר, בדיקה של רגישות באזורים שונים בצוואר ושלילה של פציעות אפשריות אחרות באמצעות צילום רנטגן או C.T.

הטיפול בפציעת צליפת שוט משתנה בהתאם לחומרת הפגיעה, כאשר לרוב עיקר הטיפול מסתכם במנוחה והגבלת התנועה, שימוש בצווארון רפואי לתמיכה ובמידת הצורך נטילת משככי כאבים ונוגדי דלקות. דרכי טיפול אפשריות נוספות: טכניקות עיסוי וטיפול שונות מתחום הרפואה המשלימה וטיפול פיזיותרפיה. במקרים קשים יותר של נזק משמעותי ואבחון פגיעה בחוליות הצוואר, תתכן הגבלה אשר תותיר נכות צמיתה ו/או צורך בניתוחים או פרוצדורות רפואיות אחרות.

האם פציעת צליפת שוט מזכה אותי בפיצוי?

פציעת צליפת שוט, בהתאם לדרגת החומרה, יכולה לגבות מן הנפגע מחיר כלכלי בלתי מבוטל: הפסד ימי עבודה בתקופת ההחלמה, הגבלה בתנועות הצוואר וכאבים אשר עשויים להשפיע באופן ניכר על כושר העבודה, הוצאות על טיפול רפואי, הוצאות על רכישת תרופות ואביזרים רפואיים, הוצאות על טיפולים פרא-רפואיים כגון פיזיותרפיה ועוד.

במידה והפציעה נגרמה בתאונת דרכים, קיימת סבירות גבוהה כי נפגע צליפת שוט יהיה זכאי לפיצויים מחברת הביטוח בה בוטח הרכב בפוליסת ביטוח חובה, זאת בהתאם להוראות חוק פיצוי לנפגעי תאונות דרכים.

מה עושים אחרי התאונה?

בכל מקרה, לאחר תאונת דרכים מומלץ לפנות לבדיקה רפואית, במרפאת קופת חולים או בחדר מיון במידת הצורך. במסגרת הבדיקה דווחו לרופא על כל סימפטום וכאב אותם אתם חשים בצורה מפורטת, גם אם באותו רגע הכאב בצוואר אינו עז ונראה לכם זניח, דווחו עליו לרופא, על מנת שזה יוכל לבדוק את העניין וכן על מנת שעדותכם על הכאב תתועד במסמך רפואי במועד סמוך לתאונה ובהתייחס אליה.

כדאי לדעת– פעמים רבות הנזק הרפואי המלא מתאונת דרכים מתגלה רק כעבור ימים ושבועות מן האירוע עצמו. במידה וחל שינוי או החמרה בסימפטומים ובכאבים אותם אתם חשים בעקבות התאונה, גשו בהקדם לגורם רפואי על מנת שהעניין ייבדק באופן מקיף ומקצועי.

חשוב כי תשמרו בידיכם תיעוד של כל מפגש, בדיקה, אבחון וטיפול לו זכיתם מגורם רפואי או פרא-רפואי כלשהו בעקבות התאונה. ככל שהמסמכים הרפואיים בידיכם יהיו מפורטים ומקיפים, כך יהיה קל יותר לבסס את הטענה על נזק רפואי שנגרם לכם בעקבות התאונה.

חשוב כי תשמרו בידיכם תיעוד של כל הוצאה שנגרמה לכם בעקבות התאונה: פגישות עם רופא מומחה, רכישת תרופות, היעדרות מן העבודה וכדומה.

לרשימת מסמכים שרצוי שתאספו בעת הפציעה לחצו כאן.

תאונת דרכים ו/או תאונת עבודה

בהתאם לסיווג התאונה כתאונת דרכים ו/או כתאונת דרכים במסגרת העבודה, ניתן יהיה לפנות בתביעה לביטוח לאומי במסגרת ענף נפגעי עבודה לצורך בדיקה ע”י מומחה רפואי אורתופדי וקביעת אחוזי נכות, או להגיש תביעה ישירות לבית המשפט כנגד חברת ביטוח החובה של הרכב, שם ממונה מומחה רפואי מטעם בית המשפט אשר תפקידו לבדוק את הנפגע ולקבוע האם נותרה לו נכות. בשני המקרים דרגת הנכות הקבועה שתקבע לנפגע רלוונטית לצורך קביעת הפיצוי שיתקבל במסגרת התביעה האזרחית.

על מנת לוודא כי ביצעתם את כל הפעולות הנדרשות וכי המידע שאספתם אכן יוביל לפיצוי המקסימלי ומיצוי הזכויות, מומלץ לקבוע פגישת ייעוץ עם עורך דין בעל נסיון והתמחות בתחום תאונות הדרכים.

למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.

עורך דין גיא רינטוביץ׳

מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"

אני, עו"ד גיא רינטוביץ', מנהל פורטל "פיצוי בדרכים", כאן בשבילכם כדי לענות על כל שאלה ולעזור לכל נפגע תאונת דרכים למצות את זכויותיו מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי והרשויות השונות.

מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.

לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.

כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עברת תאונת דרכים?

השאר פרטים ועו"ד יצור עמך קשר בקדם