תפריט

מהו ייחוד עילה במקרה של תאונת דרכים?

תמונת נושא עבור: מהו ייחוד עילה במקרה של תאונת דרכים?

תאונות דרכים הן דבר שכיח במדינתנו. על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, נרשמו בשנת 2017 במשטרת ישראל 13,335 תאונות דרכים עם נפגעים. בכתבה זו נעניק לכם את המידע בנוגע לסעיף ייחוד העילה הקיים בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

חשוב שנפגעים בתאונות דרכים יידעו את זכויותיהם, ואת הליך המימוש שלהם, הכרוך בכללים משפטיים מיוחדים שמטרתם היא לדאוג שהנפגעים יקבלו את הפיצוי הראוי והמקסימלי על פי החוק.

כאשר אנו רוצים לתבוע פיצוי מחברת הביטוח בעקבות תאונות דרכים, ישנו חוק ייחודי שחל במקרים אלה, והוא חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל”ה-1975, דרכו נתבע את חברת הביטוח אשר ביטחה בביטוח חובה את הרכב עבור הנזקים הגופניים שנגרמו לנפגע.

ייחוד עילה

סעיף 8 לחוק הפיצויים הינו סעיף הקובע כי יש לתבוע פיצוי בגין נזקי גוף שנגרמו בתאונת הדרכים, אך ורק מכוח חוק זה ולא מכוחה של פקודת הנזיקין.

אין אשמים, אלא נפגעים – חוק זה אינו דן בשאלת האשמה בתאונת הדרכים, הוא קובע שכל מי שניזוק גופנית בתאונת הדרכים זכאי לפיצוי, גם אם הוא האשם בתאונת הדרכים וגם אם לא, רק צריך להיכנס להגדרת החוק של “תאונת דרכים”.

ביטוח רכב חובה – התובעים יפוצו כל עוד הרכב בו נסעו מבוטח בפוליסת ביטוח חובה בתוקף ולנהג רישיון נהיגה בתוקף.

הפיצוי לנפגעי תאונות דרכים מכוסה עפ”י החוק מכוחה של פוליסת ביטוח החובה, מדובר בתחום ייחודי אשר מומלץ לפנות לעו”ד המתמחה בתחום תאונות הדרכים וביטוח לאומי ומכיר את חוק הפיצויים על מנת לזכות בפיצוי ראוי.

מה קורה כשהתאונה היא לא באשמת הנהג?

גם אם בעת עמידה ברמזור אדום רכב אחר פגע ברכבך מאחור, ובכך הוא גורם לתאונת דרכים. אם ברשותך פוליסת ביטוח חובה, תוכל לתבוע אך ורק את חברת הביטוח אשר ביטחה את רכבך במועד התאונה, ולא ניתן להגיש תביעה בגין נזקי גוף בגין הרכב הפוגע.

רשלנות רפואית בעקבות תאונת דרכים

אם אדם נפגע בתאונת דרכים ולאחר מכן מגיע לבית חולים על מנת לקבל טיפול רפואי ונגרם לו נזק רפואי בגלל רשלנות רפואית שהחמירה את פגיעתו, הוא יהיה רשאי להגיש תביעה גם על הנזקים שנגרמו כתוצאה מהרשלנות הרפואית, נגד חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב בפוליסת ביטוח חובה, ולא תעמוד לו עילת תביעה ברשלנות רפואית נגד הצוות הרפואי שטיפל בו.

ההשלכה על גובה הפיצוי בגין כאב וסבל וכיצד הם מחושבים

לייחוד העילה יש גם השלכות בעניין גובה לפיצוי אותו ניתן לקבל מחברת הביטוח. במאמר קודם הוסבר חישוב הפיצוי בגין עוגמת נפש, כאב וסבל בעקבות תאונת דרכים, נתייחס לעניין זה לצורך הסבר גובה הפיצוי בגין סעיף ייחוד העילה:

על פי תקנות פיצויים נפגעי תאונות דרכים (חישוב פיצויים בשל נזק שאינו נזק ממן), הסכום המקסימאלי אותו ניתן לקבל בגין כאב וסבל עומד היום על כ-170,000 ₪. משמע, אם לנפגע נקבעו 10% נכות, יוכל לקבל במקסימום פיצוי בגין כאב וסבל סכום של 17,000 ₪.

במידה וניתן היה לתבוע לפי פקודת הנזיקין, מגבלה זו לא היתה קיימת, והיה ניתן לקבל פיצוי גבוה יותר בגין ראש נזק של כאב וסבל.

למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.

עורך דין גיא רינטוביץ׳

מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"

אני, עו"ד גיא רינטוביץ', מנהל פורטל "פיצוי בדרכים", כאן בשבילכם כדי לענות על כל שאלה ולעזור לכל נפגע תאונת דרכים למצות את זכויותיו מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי והרשויות השונות.

מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.

לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.

כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עברת תאונת דרכים?

השאר פרטים ועו"ד יצור עמך קשר בקדם