שאלה: הבנתי שיש אפשרות לקבל מקדמה על חשבון הפיצויים מחברת הביטוח אחרי תאונת דרכים, כמה כסף אפשר לקבל?
עו”ד גיא רינטוביץ’ עונה: אכן, במידה ונפגעת בתאונת דרכים ישנה אפשרות לקבל תשלום מקדמה (מכונה – תשלום תכוף) מחברת הביטוח על חשבון הפיצויים, אשר יתכן ותהיה זכאי להם כאשר תביעתך תתברר. האפשרות לקבל “תשלום תכוף” מוסדרת בחוק ונועדה לסייע לנפגעים בתאונת דרכים להתמודד עם הנזק הכספי שנגרם להם בעקבות התאונה, זאת בזמן שהם ממתינים לסיום הטיפול בתביעת הפיצויים לחברת הביטוח, תהליך אשר יכול להימשך זמן מה.
לחישוב פיצויים לנפגע תאונות דרכים עקב עוגמת נפש וסבל לחצו כאן.
מי יכול לקבל תשלום תכוף?
ראשית אתייחס לשאלה כיצד ניתן לקבל “תשלום תכוף” – כדי לקבל את תשלום המקדמה יש להגיש בקשה בטופס מתאים לחברת הביטוח. את הבקשה יכול להגיש כל מי אשר נפגע בתאונת דרכים ויכול להציג “זכאות לכאורה” לפיצויים מחברת הביטוח. במרבית המקרים, אם היית מעורב בתאונות דרכים ויש בידך את המסמכים הרלוונטיים על התאונה ועל הפגיעה שנגרמה לך, תהיה זכאי לקבלת תשלום תכוף. בכל מקרה, כדי לבצע את הליך הבקשה בצורה מיטבית מומלץ וכדאי להתייעץ עם עורך דין בעל ניסיון וידע בתחום זה.
את הבקשה לתשלום תכוף ניתן להגיש במשך שנתיים לאחר מועד התאונה עצמה, זאת כמובן בהנחה שבמשך אותן שנתיים הטיפול בתביעת הפיצויים הרגילה לא הסתיים. החוק קובע כי על חברת הביטוח להעביר לך את תשלום המקדמה במשך עד 60 יום מקבלת הבקשה. במידה וחברת הביטוח לא מעבירה את התשלום בזמן, ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה שיורה לחברת הביטוח להעביר את התשלום.
כמה כסף ניתן לקבל?
בנוגע לשאלתך- מה גובה הסכום שניתן לקבל- ובכן, סכום המקדמה שתוכל לקבל מחושב על פי שני פרמטרים:
1- כלל ההוצאות הרפואיות שהוטלו עלייך בעקבות התאונה, כלומר תשלום על: אבחון, בדיקות וטיפולים רפואיים, טיפולים פרא-רפואיים (לדוגמא- טיפול פיזיותרפיה), רכישת תרופות ציוד ואביזרים רפואיים (לדוגמא – אביזרים אורתופדיים), הוצאות נסיעות לטיפולים וכדומה. במקרה של פגיעה קשה יכללו בסעיף זה גם הוצאות על טיפול סיעודי. בחישוב הסכום למרכיב זה נלקחות בחשבון ההוצאות שכבר שילמת עליהן וכן הוצאות קבועות ידועות (לדוגמא- רכישת תרופות כל חודש). התשלום התכוף אותו תוכל לבקש יכלול את הסכום המדויק של רכיב ההוצאות הרפואיות, ללא מגבלת סכום.
2- הוצאות מחייה שלך ושל בני משפחה אותם אתה מפרנס. בהתייחס לפרמטר זה מחושבות כלל ההכנסות החודשיות שהיו לך לפני התאונה, לעומת כלל ההכנסות החודשיות שיש לך לאחר התאונה. כלומר, במידה ונפגעה יכולתך לעבוד ולפרנס את עצמך ואת משפחתך ועל כן נפגעה הכנסתך, הסכום אותו תוכל לבקש הוא הסכום הנדרש לקיום רמת החיים שהייתה לך ולבני משפחתך התלויים בך, לפני התאונה.
גובה המקדמה שתוכל לבקש מחברת הביטוח יחושב אם כן כצירוף של שני הפרמטרים: הוצאות רפואיות והוצאות מחיה. את התשלום תעביר חברת הביטוח בשני אופנים: סכום חד פעמי לכיסוי הוצאות ששולמו ובמידת הצורך גם תשלום חודשי קבוע לכיסוי הוצאות רפואיות והוצאות מחיה קבועות וידועות.
כדאי לדעת- במידה וחל שינוי במצבך, למשל נוספה לך הוצאה רפואית חדשה בסכום גבוה, ניתן להגיש בקשה חוזרת לתשלום תכוף בצירוף הנתונים המעודכנים.
חישוב פיצויים עקב
למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.
עורך דין גיא רינטוביץ׳
מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"
מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.
לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.
כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959