תפריט

שאלה: את מי תובעים לקבלת פיצויים במקרה של תאונת דרכים?

תמונת נושא עבור: שאלה: את מי תובעים לקבלת פיצויים במקרה של תאונת דרכים?

ו”ד גיא רינטוביץ’ עונה: במקרה של פגיעה כתוצאה מתאונת דרכים, התביעה לקבלת פיצויים, על פי הוראות החוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, מופנית לחברת ביטוח החובה של הרכב הפוגע. מכאן כמובן עולה שאלת המשך – איזו חברת ביטוח? התשובה לשאלה זו משתנה בהתאם לנפגע בתאונה, באופן הבא:

נהג/נוסע ברכב – במקרה בו בזמן התאונה נהגת ברכב או ישבת ברכב כנוסע, את תביעת הפיצויים יש להפנות לחברת הביטוח בה הרכב המדובר מבוטח בפוליסת ביטוח חובה.

כדי להבהיר ולחדד את העניין, התביעה תופנה לחברת הביטוח של הרכב בו שהיתם בזמן התאונה (כנהג או נוסע) גם אם התאונה ארעה שלא באשמתכם, גם אם מדובר בתאונה עצמית (לדוגמא איבוד שליטה והתנגשות בתמרור), גם אם היו מעורבים בה רכבים אחרים וגם אם היו מעורבים בה הולכי רגל, רוכבי אופניים או כל גורם אחר.

אבהיר כי המונח “רכב” בהקשר זה מתייחס לא רק למכוניות אלא גם ל: אופנועים, קטנועים, טרקטורים, משאיות, אוטובוסים, מלגזות מסויימות, וכל כלי רכב מנועי המחויב על פי חוק בביטוח חובה. בכל אחד מן המקרים הנ”ל תביעת הפיצויים תופנה לחברת הביטוח בה הרכב מבוטח בביטוח חובה.

הולך רגל/רוכב אופניים וכו’ – במקרה ובמהלך התאונה לא ישבתם ברכב אלא נפגעתם כהולכי רגל, רכבתם על אופניים, גלשתם על סקייטבורד וכדומה, תביעת הפיצויים תופנה לחברת הביטוח בה בוטח הרכב שפגע בכם בביטוח חובה. כל זאת כאמור במקרה בו בתאונה היה מעורב רכב מנועי על פי הגדרות החוק (מכונית פרטית, אוטובוס, רכבת, טרקטור, אופנוע, קטנוע וכדומה).

במקרים בהם לא שהיתם ברכב ולא נפגעתם על ידי רכב (למשל התנגשות בין שני רוכבי אופניים), במרבית המקרים התאונה לא תוכר כ”תאונת דרכים”, ועל כן לא תהיו זכאים לפיצוי על פי הוראות חוק לנפגעי תאונות דרכים. עם זאת יתכן כי תהיו זכאים לפיצויים בהליכים אחרים, למשל באמצעות הגשת תביעה אזרחית נגד האדם שפגע בכם.

יש לציין כי לעת עתה בעלי אופניים חשמליים, האברבורדים, קורקינטים חשמליים וכלים דומים, אינם מחויבים על פי חוק ברכישת ביטוח חובה ואינם מוכרים כ”כלי רכב מנועי”, על כן, במרבית המקרים במידה והלכתם על המדרכה ורוכב אופניים חשמליים דרס אתכם, התאונה ככל הנראה לא תוכר לכם כתאונת דרכים, ולא תזכה אתכם בפיצויים על פי החוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. עם זאת נציין כי לנוכח השכיחות הגבוהה של תאונות אופניים חשמליים וכלים דומים, מקודמים כיום כמה תיקוני חקיקה אשר עשויים לשנות מצב זה. עד לחקיקתם של תיקונים אלו, נכון להיום דרך הפעולה העיקרית לקבלת פיצויים במקרה שכזה היא – הגשת תביעה אזרחית כנגד האדם הפוגע בעילת רשלנות.

תאונת פגע וברח/היעדר ביטוח – במקרים בהם נפגעתם על ידי רכב ואתם עצמכם לא שהיתם ברכב (כלומר נפגעתם כהולכי רגל, רוכבי אופניים וכדומה), אך הרכב הפוגע נמלט מן המקום מבלי שהצלחתם לרשום את פרטיו (תאונת פגע וברח), תביעת הפיצויים תופנה לגוף ביטוח ממשלתי בשם “קרנית”, אשר הוקם על מנת לספק מענה למקרים שכאלה. תביעת הפיצויים תופנה ל”קרנית” גם במקרים בהם בעל הרכב פעל בניגוד לחוק ולא החזיק בביטוח חובה בתוקף.

למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.

עורך דין גיא רינטוביץ׳

מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"

אני, עו"ד גיא רינטוביץ', מנהל פורטל "פיצוי בדרכים", כאן בשבילכם כדי לענות על כל שאלה ולעזור לכל נפגע תאונת דרכים למצות את זכויותיו מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי והרשויות השונות.

מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.

לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.

כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עברת תאונת דרכים?

השאר פרטים ועו"ד יצור עמך קשר בקדם