תפריט

אילו אישורים ומסמכים דרושים לתביעת פיצויים לנפגעי תאונות דרכים?

תמונת נושא עבור: אילו אישורים ומסמכים דרושים לתביעת פיצויים לנפגעי תאונות דרכים?

בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, אדם שנפגע בתאונת דרכים זכאי לרוב לפיצויים מחברות הביטוח ו/או מהמוסד לביטוח לאומי. על מנת לבדוק אם הנכם זכאים לפיצוי ועל מנת להבטיח כי תזכו למלוא הפיצויים המגיעים לכם, מומלץ לפנות לעורך דין בעל התמחות ונסיון בתחום תביעות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים. בכתבה זו נפרט אילו צילומים, מסמכים ואישורים חשוב לאסוף ולהביא אתכם לפגישה עם עורך הדין, לצורך בדיקה ראשונית של זכאותכם לפיצויים וכן לצורך הכנת תביעת פיצויים בהמשך.

1. תיעוד התאונה עצמה: תיעוד, מסמכים וצילום

תיעוד של התאונה אינו דבר פשוט, במיוחד אם מדובר בתאונה עצמית בה לא מעורבים רכבים נוספים. בכל מקרה עליכם לדאוג לתיעוד כלשהו של התאונה. אם יש לכם מצלמת דרך, זה מצוין אבל גם אם לא- זה המקום להשתמש במצלמת הטלפון הנייד שלכם, או של אחד העדים בתאונה. מומלץ לבצע את התיעוד גם באמצעות צילום סרטוני וידאו וגם באמצעות תמונות סטילס.

באמצעות המצלמה שברשותכם עליכם לצלם את מקום התאונה, את מיקום הרכבים המעורבים בתאונה, את הנזק שנגרם לרכבים המעורבים בתאונה ואת החבלות והפגיעות שנגרמו לכם ולכל שאר המעורבים בתאונה.

במקרים רבים אחד הנהגים מודה במקום התאונה באשמתו. אולם לאחר מכן מכחיש את אחריותו- תיעוד עדותו במקום התאונה יכול להקל על סיום התביעה בהצלחה בהמשך. כמו כן, כדאי ומומלץ לתעד את עדותם של עדי ראייה לתאונה, במידה ויש כאלה.

גם במקרה ונפגעתם כהולכי רגל על ידי רכב, קיימת חשיבות רבה לתיעוד הרכב הפוגע, לתיעוד הפגיעה בכם ולאיסוף פרטיהם של עדים לתאונה, זאת על מנת להקל על הוכחת קיומה של התאונה לאחר מכן.

בכל מקרה של תאונת דרכים חשוב כי תשיגו את פרטי כל הנהגים המעורבים בתאונה – ולכן חשוב שתצלמו, או לחילופין תרשמו את פרטיהם, פרטי הרכבים, כולל מספר לוחית רישוי, דגם הרכב וכדומה.

זכרו, ככל שתתעדו בצורה מקיפה ומפורטת יותר את התאונה, כך תקלו על עורך הדין להוכיח את הנזק והפגיעה שנגרמו לכם ובהתאם לקבל את מקסימום הפיצויים המגיעים לכם, על פי חוק.

את כל התמונות, הסרטונים והמידע שאספתם מומלץ כי תביאו עמכם לפגישה עם עורך הדין.

2. תיעוד הטיפול הרפואי

אם פוניתם לאחר התאונה באמבולנס חשוב כי תשמרו בידיכם את דו”ח הפינוי וכן כל מסמך רפואי הקשור לפינוי ולטיפול הרפואי בכם בזמן הפינוי ולאחריו.

כדאי לדעת, במידה ולא טופלתם על ידי גורם רפואי מיד לאחר התאונה, תתקשו בהמשך להוכיח קשר בין פגיעה ונזק רפואי שאובחנו אצלכם ובין התאונה בה הייתם מעורבים. לכן, גם אם לא פוניתם על ידי אמבולנס כדאי ומומלץ לפנות לטיפול רפואי בהקדם לאחר התאונה וכן לתעד את הפגיעה שנגרמה לכם ואת הטיפול הרפואי אותו קיבלתם.

שימו לב, במקרים רבים רק שעות ואף ימים לאחר התרחשות התאונה תרגישו כאב או תבחינו בפגיעה שנגרמה לכם – גם במקרים אלו יש לפנות בהקדם האפשרי לטיפול רפואי ולציין את נסיבות התאונה.

המסמכים הרפואיים המעידים על הטיפול שקיבלתם, הפגיעה שאובחנה על ידי הגורמים הרפואיים הם מסמכים חשובים במיוחד לתביעת הפיצויים ויש להם השפעה מכרעת על גובה הפיצוי שתקבלו. כל כן, חשוב לשמור ולתעד את כל מסמכי הטיפול הרפואי, חוות דעת מרופאים מומחים, תוצאות והפניות לבדיקות דם או צילומי רנטגן, אולטרסאונד, CT או כל בדיקה אחרת אליה תשלחו.

זכרו, במסגרת תביעת פיצויים על פגיעה בתאונת דרכים תתקשו להוכיח קשר סיבתי בין התאונה ובין נזק שנגרם לכם, במידה ונזק זה אינו מגובה ומבוסס על מסמכים רפואיים רלוונטיים.

את כל המידע הרפואי שאספתם מומלץ כי תביאו עמכם לפגיעה עם עורך הדין. כמו כן, במידה ויש בידיכם מידע רפואי כלשהו המעיד על מצבכם הרפואי לפני התאונה, מומלץ כי תביאו גם אותו עמכם לפגישה עם עורך הדין.

3. אישור משטרתי

לאחר תאונת הדרכים יש לפנות לתחנת המשטרה על מנת לדווח על התאונה כתאונת דרכים ולקבל אישור כי הייתם מעורבים בתאונת דרכים.

במשטרה תתבקשו למלא טופס הודעה על תאונת דרכים ולצרף לטופס את המסמכים הבאים: רישיון הנהיגה שלכם, רישיון רכב, תעודת ביטוח חובה, תעודת שחרור מחדר מיון או כל תעודה רפואית הנוגעת לתאונה, פרטי הנהג והרכב המעורבים בתאונה: שם הנהג, מספר הטלפון שלו, פרטי הרכב. חשוב להכין עותק נוסף מכל המסמכים המצורפים להודעה, על מנת שהתיעוד יישאר גם בידכם.

כמו כן במידה והמשטרה לא נכחה בתאונה, תתבקשו לצרף ראיות בנוגע לנזק שנגרם לרכב: דו”ח שמאי וצילום של הרכב והפגיעה. מסמכים אלו יהיה רלוונטיים עבורכם גם לתביעת הרכוש.

לפגישה עם עורך הדין הביאו עמכם את האישור שקיבלתם מן המשטרה.

4. אישורים על תיקונים או עלויות נוספות

מסמכים נוספים שחשוב להביא עמכם לפגישה עם עורך הדין הם מסמכים שנוגעים לנזק לרכב – במידה ונגרם. המסמכים החשובים בעניין זה הם דו”ח שמאי הרכב ואישור על תיקון הרכב מהמוסך.

עלויות נוספות – הביאו עמכם קבלות על הוצאות הקשורות לטיפול הרפואי שקיבלתם (בדיקות, פגישה עם רופאים מומחים וכדומה), הוצאות על טיפול פרא-רפואי (לדוגמא – טיפול פיזיותרפיה) וכל הוצאה נלווית לטיפול הרפואי, דוגמת הוצאות נסיעה וכו’.

לגבי כל הוצאה מומלץ וכדאי כי תתעדו את מהות ההוצאה, את התאריך בו היא התקיימה וכן כל מסמך חשבונאי רלוונטי (דרישת תשלום, חשבונית, קבלה וכדומה).

5. תלושי שכר ואישור מעביד

במהלך הפגישה עם עו”ד תתבקשו להעביר תלושי שכר לתקופה של כ-12 חודשים לפני התאונה. תלושים אלו ישמשו  לצורך קביעת בסיס השכר לתביעה וחישוב הפיצויים המגיעים לכם. כמו כן,  סטודנטים ואקדמאים בתחילת דרכם יתבקשו להביא אישור לימודים, אישור סיום לימודים או תעודות רלוונטיות. מסמכים אלו יעזרו לבסס את פוטנציאל ההשתכרות העתידי במטרה למקסם את גובה הפיצוי.

במקרים מסוימים תתבקשו להביא אישור מן המעסיק לגבי משך התקופה בה נעדרתם מן העבודה וכן מסמכים בנוגע לשווי התנאים הסוציאליים הניתנים לכם, ומרכיבים נוספים לשכר, כגון: קרן השתלמות, בונוסים וכדומה.

6. תעודה לנפגע בעבודה

במידה והתאונה התרחשה במהלך יום עבודה, בדרככם אל העבודה או בחזרה ממנה לביתכם, זוהי תאונת עבודה ולכן יתכן ואתם זכאיים לזכויות מהמוסד לביטוח לאומי. במקרה כזה חשוב שתביאו גם אישור מן המעסיק המאשר את מעורבותכם בתאונה. האישור ניתן על גבי טופס של המוסד לביטוח לאומי המכונה- בקשה למתן טיפול רפואי לנפגע עבודה (טופס בל 250). במידה והנכם עוסקים עצמאיים, עליכם למלא את האישור בטופס אחר של המוסד לביטוח לאומי (טופס בל 283).

לאחר שקיבלתם את אישור המעסיק/עוסק עצמאי עליכם לגשת לרופא בקופת החולים שלכם. על רופא הקופה לרשום כי התאונה הינה “תאונת עבודה” ולהנפיק לכם  אישור רשמי של קופת החולים בשם-  “תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה”  – בתעודה זו רשומה האבחנה הרפואית והפגיעה ממנה הנכם סובלים.

לסיכום:

קבלת פיצויים מלאים לפגיעה שנגרמה לכם בתאונת דרכים תלויה במידה רבה במסמכים, באישורים ובתיעוד המצוי בידיכם. לא פחות מכך ישנה חשיבות לבחירה בעורך דין מקצועי ובעל ניסיון בתחום תאונות הדרכים אשר ידע לכוון אתכם להשלמת מידע חסר, וכן ישכיל לתרגם את המידע שהבאתם לכדי תביעה שתזכה אתכם בפיצוי הגבוה ביותר לו אתם זכאים.

משרדנו מתמחה בטיפול בתיקי תאונות דרכים וביטוח לאומי, ועורכי הדין במשרדנו הנם בעלי ניסיון רב בניהול תיקי תביעות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.

עורך דין גיא רינטוביץ׳

מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"

אני, עו"ד גיא רינטוביץ', מנהל פורטל "פיצוי בדרכים", כאן בשבילכם כדי לענות על כל שאלה ולעזור לכל נפגע תאונת דרכים למצות את זכויותיו מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי והרשויות השונות.

מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.

לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.

כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עברת תאונת דרכים?

השאר פרטים ועו"ד יצור עמך קשר בקדם