תפריט

מה הוא שכר הטרחה לעורך דין לתאונות דרכים?

תמונת נושא עבור: מה הוא שכר הטרחה לעורך דין לתאונות דרכים?

כל נפגע בתאונת דרכים רשאי להגיש תביעה לפיצויים נגד חברת הביטוח בגין נזקי הגוף אשר נגרמו לו כתוצאה מהתאונה, זאת בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. על מנת לממש את כלל הזכויות לפיצויים בתביעות אלו מומלץ להיעזר בשירותיהם של עורכי דין אשר בקיאים ומנוסים בתחום תאונות הדרכים. עבור שירותיהם גובים עורכי הדין שכר טרחה. כדאי וחשוב לדעת כי תקנות לשכת עורכי הדין מטילה מגבלות על שכר הטרחה אותו ניתן לגבות עבור ניהול תיקי תביעות פיצויים על נזקי גוף עקב תאונות דרכים. במאמר זה נציג את המגבלות הקבועות בחוק ואת משמעותן.

כמה שכר טרחה מותר לגבות?

בתביעות פיצויים על נזקי גוף עקב תאונות דרכים, שכר טרחת עורכי הדין קבוע בחוק ומוגבל. המגבלה על שכר הטרחה נקבעה באחוזים ונגזרת מסכום הפיצויים אשר יקבל הנפגע בסיום התביעה. בתקנות הרלוונטיות נקבעו שלושה תרחישים אפשריים לניהול תיק תביעת פיצויים לנפגע תאונת דרכים המסתיים בקביעת תשלום פיצויים, לגבי כל תרחיש נקבע סכום מקסימלי אפשרי לשכר טרחה. להלן תיאור התרחישים והמגבלות הרלוונטיות:

תרחיש 1 – במידה ותיק התביעה מסתיים בפשרה עם חברת הביטוח בטרם הגשת תביעה לבית המשפט, עורך הדין רשאי לגבות שכר טרחה בגובה של עד 8% מסכום הפיצויים, בתוספת מע”מ.

תרחיש 2– במידה ותיק התביעה מסתיים בפשרה עם חברת הביטוח, לאחר הגשת תביעה לבית המשפט, עורך הדין רשאי לגבות שכר טרחה בגובה של עד 11% מסכום הפיצויים, בתוספת מע”מ.

תרחיש 3– בתביעה שתסתיים בפסק דין שניתן בבית המשפט, עורך הדין רשאי לגבות שכר טרחה בגובה של עד 13% מסכום הפיצויים, בתוספת מע”מ.

מה גובה שכר הטרחה בתביעות נזקי גוף עקב תאונות דרכים?

מאחר שהתעריפים קבועים בחוק ומאחר שברור כי הנפגע צריך להוציא בסוף ההליך הוצאה כספית בגין תשלום שכר טרחה לעו”ד, מחויבים למעשה הנתבעים (חברות הביטוח)  בתשלום שכר זה, כך שכשנקבע שיעור הפיצויים להם זכאי הנפגע, הנתבעים מוסיפים לשיעור זה תשלום בגובה 8% / 11% / 13% בצירוף מע”מ, בהתאם לשלב בו הסתיימה התביעה.

עבור תביעת פיצויים לנפגע תאונת דרכים אשר מסתיימת ללא תשלום פיצויים לתובע, עורך הדין אשר טיפל בתביעה, אינו רשאי לגבות שכר טרחה.

הוצאות נוספות

תביעה בגין נזקי גוף כתוצאה מתאונת דרכים דורשת לרוב הוצאת הוצאות שונות, אשר אינן חלק משכר הטרחה ובהן נושא התובע. ההוצאות  השכיחות בניהול תביעות ממין זה הן: אגרת בית משפט, שליחים, העתק חומר, הזמנת חומר רפואי ועוד.

כדאי לדעת

חשוב לקרוא היטב את הסכם שכר הטרחה לפני החתימה עליו ולוודא כי תוכנו מובן ומוסכם.

החוק המגביל את שכר טרחת עורכי הדין בתיקי תאונות דרכים נועד להיטיב ולהגן על מי שנפגע בתאונת דרכים. היתרון בהגבלת שכר הטרחה הינו כי הנפגע יכול לפנות לכל משרד עורכי דין ושכר הטרחה יהיה ברמת המקרים זהה, כך שניתן לנטרל מרכיב זה בתהליך בחירת עורך הדין לתת את הדגש המרבי לסוגיות כגון ניסיונו של עורך הדין בתחום, רמת בקיאות והתמחות בתחום וכן הלאה.

למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.

עורך דין גיא רינטוביץ׳

מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"

אני, עו"ד גיא רינטוביץ', מנהל פורטל "פיצוי בדרכים", כאן בשבילכם כדי לענות על כל שאלה ולעזור לכל נפגע תאונת דרכים למצות את זכויותיו מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי והרשויות השונות.

מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.

לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.

כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עברת תאונת דרכים?

השאר פרטים ועו"ד יצור עמך קשר בקדם