תפריט

תשלום מקדמה על חשבון פיצויים לנפגעי תאונות דרכים

תמונת נושא עבור: תשלום מקדמה על חשבון פיצויים לנפגעי תאונות דרכים

אם נפגעת בתאונת דרכים ואתה תובע פיצויים מחברת הביטוח, ייתכן שתיתקל בבעיה מפני שעליך להמתין עד לפסק הדין או להחלטה הסופית בעניין הפיצויים שמגיעים לך. עד שתקבל את הפיצוי, יעבור פרק זמן, לעתים ארוך ומייגע, ובו תידרש, מן הסתם, להמשיך ולשלם עבור ההוצאות השוטפות שלך או טיפולים רפואיים.

במקרה כזה, ובמיוחד כאשר מדובר בפגיעה קשה כתוצאה מתאונת דרכים, כגון נכות קשה או בעיה רפואית שדורשת טיפולים רפואיים רבים ויקרים, ו/או הוצאות סיעוד שונות, וכאשר נבצר ממך לשוב לעבודתך ולהתפרנס – חשוב שתדע כי אתה יכול לדרוש מחברת הביטוח “תשלום תכוף”.

מהו תשלום תכוף ומי זכאי לו?

תשלום תכוף הוא תשלום שמשולם באופן מיידי לנפגע בתאונת דרכים בלבד, כמקור סיוע ראשוני ומהיר לנפגע ולמשפחתו התלויה בו. התשלום הינו זמני והוא למעשה מהווה מקדמה על חשבון סכום הפיצויים הסופי שייפסק עם מתן גזר הדין (או הסכם הפשרה עם חברת הביטוח). המטרה היא להקל על הנפגע לשאת בנטל ההוצאות כתוצאה מהפגיעה בתאונת הדרכים. בסיום תביעת הפיצויים כאשר יקבע סכום הפיצויים הסופי, יקבל הנפגע את הפיצויים מחברת הביטוח בקיזוז התשלום התכוף שניתן לו לפני כן.

חשיבתו של התשלום התכוף אף עולה בפגיעות רפואיות מסוימות, בהן ההערכה היא כי רק בחלוף פרק זמן משמעותי (כשנה, בדרך כלל) ניתן יהיה לאבחן בצורה מלאה את כלל הנזק שנגרם למצבו הבריאותי ולתפקודו של הנפגע. במקרים שכאלה מומלץ כמובן להמתין עם הגשת תביעת הפיצויים עד לקבלת אבחון שלם ומקיף, זאת על מנת שהנפגע יוכל לקבל פיצוי על הנזק המלא שנגרם לו.

גם במקרה הטרגי של תאונות דרכים קטלניות, בני משפחתו הקרובים של הנפטר (ילדים, בן/בת זוג, הורים), זכאים לדרוש מחברת הביטוח תשלום תכוף, זאת במידה והיו תלויים בנפטר לפרנסתם.

נפגע בתאונת דרכים זכאי להגיש בקשה לתשלום תכוף גם אם חברת הביטוח מטילה ספק בזכאותו של הנפגע לקבלת פיצויים ממנה, לדוגמא במקרים בהם קיימת מחלוקת האם התאונה אכן יכולה להיות מוכרת כתאונת דרכים. על מנת להיות זכאי להגיש בקשת תשלום תכוף מספיק כי הנתבע יכול להציג זכאות לכאורה לקבלת פיצויים, כלומר די בהוכחת המעורבות בתאונה אשר ברמה העקרונית יכולה להיחשב כתאונת דרכים.

לנפגע תאונת דרכים עומדת האפשרות להגיש לחברת הביטוח יותר מבקשת תשלום תכוף אחת. צורך בבקשה נוספת עשוי לעלות במקרים בהם הטיפול בתביעת הפיצויים מול חברת הביטוח מתארך או במקרים בהם חל שינוי משמעותי במצבו של הנפגע מבחינת הוצאות רפואיות ו/או מבחינת הוצאות מחיה.

בקשה לקבלת תשלום תכוף ניתן להגיש במשך עד כשנתיים ממועד התאונה, אך במידה ומתקיים צורך לחרוג מתקופת זמן זו, ניתן להגיש בקשה בעניין לבית המשפט.

על מנת שתוכלו לקבל את מלו התשלום התכוף הנדרש לכם ובמהירות המרבית, כדאי ומומלץ לפנות לעורך דין בעל נסיון וידע בתחום תאונות הדרכים, על מנת שזה יוכל לנהל את ההליך בצורה המיטבית.

איך מקבלים תשלום תכוף?

על מנת לקבל “תשלום תכוף” הנפגע צריך להגיש לחברת הביטוח דרישה לתשלום תכוף למימון הוצאות מחייה והוצאות רפואיות שהוטלו עליו, כתוצאה מהתאונה.

על פי החוק, חברת הביטוח צריכה לשלם לנפגע תוך 60 יום מיום קבלת הדרישה. במידה והנפגע לא קיבל תשלום לאחר 60 יום הוא רשאי לפנות לבית המשפט בעניין זה, וללא קשר לתביעת הפיצויים המרכזית שלו בגין התאונה. יש לציין כי במערכת בתי המשפט נעשה מאמץ לקיים הליך מהיר בדיון בבקשות לקבלת תשלום תכוף, אולם לעתים גם הליך זה עשוי להימשך זמן מה.

עבור אילו הוצאות ניתן לקבל תשלום התכוף?

  1. הוצאות רפואיות של הנפגע, כולל תשלום עבור אשפוז בבית החולים, תרופות, אביזרים אורתופדיים, ועוד.
  2. הוצאות עבור נסיעות לטיפולים.
  3. הוצאות מחייה – במידה ועקב הפגיעה בתאונת הדרכים, הנפגע לא יכול לשוב לעבודתו, ניתן לבקש תשלום עבור הוצאות  מחייה שונות, של הנפגע עצמו ושל בני משפחה שאותם פרנס לפני התאונה.
  4. הוצאות סיעוד (במקרים של פגיעות קשות).

סכום הקצבה בתשלום תכוף

גובה התשלום התכוף הניתן לנפגע נקבע לפי סוג ההוצאות עליהן מבוססת הבקשה לקבלת התשלום:

  • עבור הוצאות לצרכי טיפולים רפואיים ו/או טיפול סיעודי, יקבל הנפגע תשלום ללא הגבלת סכום בהתאמה מדויקת לעלות הריאלית של הטיפולים.
  • עבור הוצאות מחיה, גובה התשלום התכוף אותו ניתן לקבל מחושב בהתאם להכנסתו הפנויה של הנפגע לפני התאונה. לצורך חישוב הסכום מתייחסים לכלל הכנסותיו של הנפגע לפני התאונה ולכלל הוצאותיו והוצאות התלויים בו בקרב בני משפחתו. דרך חישוב זו נועדה למעשה לאפשר לנפגע לקיים לערך את אותה רמת חיים שקיים לפני התאונה.

הפסקת התשלום התכוף

במקרים הבאים תופסק העברת התשלום התכוף, ובחלק מן המקרים יידרש הנפגע גם להשיב את הסכום שקיבל במלואו או בחלקו, לחברת הביטוח:

  • הנפגע לא הגיש את תביעת הפיצויים עד למועד שנקבע על ידי בית המשפט.
  • הנפגע הגיש תביעת פיצויים וביטל אותה לאחר מכן. מרגע הביטול יופסק התשלום התכוף.
  • במידה ותביעת הפיצויים נדחתה על ידי בית המשפט, על הנתבע להחזיר לחברת הביטוח את הכספים שקיבל בתשלום התכוף.
  • או – במידה והסכום ששילמה חברת הביטוח לנפגע כתשלום תכוף עולה על הסכום שנפסק לטובת הנפגע בתביעה העיקרית. במקרה כזה על הנתבע להחזיר את סכום ההפרש לחברת הביטוח.

טיפ חשוב לסיום

על מנת שתוכלו לקבל תשלום תכוף בגובה הנדרש לכם, חשוב לשמור ולתעד מסמכים רלוונטיים:

  • קבלות עבור תשלומים שוטפים.
  • תשלומים עבור טיפול רפואי.
  • הוצאות על תרופות או תכשירים שונים.
  • הוצאות נסיעות לטיפולים
  • ככלל, כל הוצאה רלוונטית לטיפול הרפואי.
  • על מנת לקבל תשלום תכוף עבור הוצאות מחיה תידרשו להציג מסמכים המאמתים את גובה המשכורת שלכם לפני הפגיעה (תלושי משכורת, חשבוניות וכו’).

על כן מומלץ להיות מסודרים ולשמור קבלות על כל הוצאה – זה יקל עליכם לקבל את המגיע לכם.

למדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים לחצו כאן.

עורך דין גיא רינטוביץ׳

מנהל פורטל "פיצוי בדרכים"

אני, עו"ד גיא רינטוביץ', מנהל פורטל "פיצוי בדרכים", כאן בשבילכם כדי לענות על כל שאלה ולעזור לכל נפגע תאונת דרכים למצות את זכויותיו מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי והרשויות השונות.

מלבד העזרה שאני מעניק בפורטל "פיצוי בדרכים", אני שותף בכיר במשרד מרקמן את טומשין, שהנו אחד ממשרדי הנזיקין הגדולים והמוכרים בארץ, בו אני מנהל את מחלקת נפגעי תאונות הדרכים.

לאורך השנים, ייצגתי וטיפלתי באלפי נפגעים עד לקבלת הפיצוי המקסימלי עבורם, ואשמח לחלוק את הידע ולעזור גם לכם.

כדי להתייעץ ישירות איתי ישירות צלצלו 054-3696959

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עברת תאונת דרכים?

השאר פרטים ועו"ד יצור עמך קשר בקדם